A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет долучився до управлінського вояжу «Освіта Київщини – територія успіху»

Опубліковано 18 січня 2022 року о 14:09


18 січня 2022 року Міністр Сергій Шкарлет у межах робочої поїздки долучився до управлінського вояжу «Освіта Київщини – територія успіху», який проходить на базі Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, а також ознайомився з першими результатами діяльності Національного освітнього технопарку з підвищення якості освіти на Київщині.

«Перший Національний освітній технопарк "Сім нот" було презентовано в червні 2021 року. Технопарки створюються з метою посилення інтеграції освіти, науки, бізнесу та надання якісних освітніх послуг», – зазначив Сергій Шкарлет.

Освіту в Білоцерківському коледжі сервісу та дизайну здобувають 560 осіб, 99% з яких – жителі Київської області. На базі коледжу сервісу та дизайну створено навчально-практичний центр для підготовки фахівців швейної галузі, інформаційно-ресурсний центр і лабораторію інформаційно-комунікаційних технологій.

Під час візиту Міністр мав змогу оглянути роботу трьох навчально-практичних центрів на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Білоцерківський професійний ліцей».

Насамперед центр із професії «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів», який створено у 2020 році. Загальне фінансування – 2 млн 413,7 тис. грн із державного та обласного бюджетів.

У 2021 році в закладі відкрито ще один НПЦ із професій «Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електроніка)», «Радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури», «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення». На створення центру використано 2 млн 666 тис. грн із державного та обласного бюджетів. Окрім того, у розвиток матеріально-технічної бази закладу протягом 2021 року інвестовано 450 тис. грн.

Третій НПЦ закладу діє за електротехнічним напрямом із професії «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж; електромонтажник силових мереж та електроустаткування; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

Освіту в Білоцерківському професійному ліцеї здобувають 536 осіб, підготовка робітничих кадрів здійснюється за 10 професіями. У 2021 році регіональне замовлення виконано на 118%.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у закладах освіти міста Біла Церква.