A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підтримує Україну

Опубліковано 24 березня 2022 року о 19:15


Сьогодні, 24 березня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся з Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Муратом Шахіном.

Насамперед Сергій Шкарлет подякував пану Мурату за надану підтримку, особливо в умовах жорстокої агресії рф, що триває вже 29 днів поспіль.

«Безперечно, це найскладніший час для України, однак для МОН ключовим і стратегічним пріоритетом залишається сталість навчання та створення безпечних умов для здобуття освіти та викладання. Другим важливим пріоритетом є забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу, досвід і ресурси ЮНІСЕФ допомагають нам із реалізацією цього завдання», – зазначив Міністр.

Пан Мурат зазначив, що ЮНІСЕФ надає всебічну підтримку Україні в складний час війни. Вже придбано понад 1000 девайсів для допомоги освітянам у проведенні занять. Також ЮНІСЕФ активно надає гуманітарну допомогу як для тимчасово переміщених осіб, так і в регіони, де йдуть активні бойові дії.

Міністр повідомив, що пан Шахін запропонував для здобувачів освіти та освітян деякі ініціативи, які стануть у пригоді під час навчання та організації освітнього процесу. Домовилися разом напрацювати дорожню карту щодо реалізації ініціатив  та якомога швидше втілити їх у реальність.

«З огляду на досвід Дитячого фонду ООН в організації роботи освіти в надзвичайних ситуаціях я переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо створити максимально безпечні умови для навчання й викладання, мінімізувати освітні втрати, а дуже скоро – відбудувати освітню інфраструктуру та українську освіту», – завершив Міністр.

Нагадаємо, експерти ЮНІСЕФ підготували поради, як допоможуть підтримати дітей у стресових ситуаціях і подолати тривогу та страх.