A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Розвиток учнівських здібностей та наступність математичної освіти у базовій школі: на Тернопільщині провели семінар для методистів математики обласних ЗППО

Опубліковано 01 жовтня 2018 року о 15:21

На Тернопільщині відбувся дводенний семінар методистів математики обласних закладів післядипломної педагогічної освіти. Для них організували методичні студії творчості та розвитку здібностей школярів, майстер-класи та дискусійні панелі. Учасниками заходів, зокрема, стали автори підручників з математики, видавці, освітяни, а також фахівці Міністерства освіти і науки України.

Цьогорічна тема семінару - “Особливості викладання математики у закладах загальної середньої освіти у контексті Нової української школи”. Для якісного дослідження теми роботу учасників поділили на три модулі: презентаційний, науково-методичний та практичний.

У першому - презентаційному - учасники дізналися про зміст та теми заходів, а також освітні новації. Далі, за вибором, їм запропонували роботу у трьох методичних студіях: навчально-методичній, студії творчості та розвитку здібностей школярів або студії формування ціннісних орієнтацій учнів.

У практичному модулі вчителі регіону поділилися досвідом організації дистанційного та змішаного навчання математики за допомогою онлайн-ресурсів. Крім того, учитель Тернопільської школи Марія Возна  розказала про авторську методику використання засобів динамічної наочності, які допомагають засвоювати матеріал учнями.

Окремо для учасників провели дискусійну панель щодо забезпечення наступності вивчення математики у базовій школі, а також обговорили математичну освіту через призму зовнішнього незалежного оцінювання.

Нагадаємо, що школярі 8 українських міст можуть взяти участь у конкурсі та запросити до себе полярників