A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Розвиток студентського спорту, вивчення іноземних культур та мов: Острозька академія реалізує одразу 2 проєкти спільно з литовським вишем

Опубліковано 02 серпня 2019 року о 15:49

Національний університет «Острозька академія» спільно із Клайпедським державним університетом прикладних наук (Литовська Республіка) втілюватиме одразу 2 міжнародні проєкти. Перший стосується розвитку студентського спорту та популяризує здоровий спосіб життя, інший - побудови міжкультурної комунікації.

Кожен з проєктів передбачає обмін студентами для проведення тематичних заходів. Наприклад, в межах проєкту “Break the wall of differences” до Острозької академії планують запросити групу студентів литовського вишу. Під час спільних семінарів, тренінгів та дискусій вони розвиватимуть ідеї волонтерства, патріотизму, толерантності та активного способу життя. Програма проєкту також передбачає екскурсії, інтерактивні ігри та неформальні заняття. Усе це має допомогти студентам обох країн покращити мовні навички та розуміння особливостей інших культур. Участь у заходах візьмуть по 14 представників з обох університетів.

Інший проєкт - “Спорт як життєве кредо для європейської молоді України та Литовської Республіки” передбачає проведення спортивних змагань на базі обох закладів. Ідею втілюватимуть у два етапи. Спочатку українська делегація відвідає литовський університет для проведення змагань і навпаки - учасники із Клайпеди приїдуть в Україну. Загалом участь у заходах візьмуть по 12 представників з обох закладів.

“Проведення спортивних змагань з різноманітних видів спорту дасть змогу студентам отримати досвід міжкультурної взаємодії та поспілкуватись із ровесниками в неформальних умовах. Під час тренінгів, присвячених популяризації здорового способу життя, молодь та молодіжні працівники матимуть можливість поділитися власними ідеями щодо тематики проєкту. Іншою складовою проєкту є поширення таких європейських цінностей, як толерантність, відкритість та рівність”, – зазначають організатори.

Нагадаємо, що представники 12 країн світу проходять навчання у Міжнародній літній школі ЛНУ.