A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Розвиток інновацій та підприємницької культури у вишах – 200 представників українських ЗВО пройшли тренінги від естонських колег

Опубліковано 19 березня 2019 року о 18:14

Близько 200 представників українських університетів пройшли безкоштовний тренінг з інноваційного навчання у вищій освіті, де передовим досвідом з ними поділилися естонські колеги. Навчання відбулося сьогодні, 19 березня 2019 року, й було організоване МОН спільно з ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YЕР) за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії.

«Зараз ми проводимо такий тренінг уже вдруге. Його головна ціль – дати представникам різних вишів ті знання, які допоможуть їм розвивати в своїх закладах академічне підприємництво та інноваційну діяльність. І в цьому питанні для нас є дуже важливим досвід інших країн. Ми вдячні колегам з Естонії, що діляться з нами кращими напрацюваннями щодо прискорення  інноваційного розвитку та поширення підприємницької культури серед молоді», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха на відкритті тренінгу.

Перша частина навчання була присвячена теорії, а у другій учасників розділили на команди, в яких вони виконували практичні завдання.

Під час тренінгу також було відзначено найкращий підприємницький клуб університету за підсумками сезону. Перемогу та 10 тис гривень отримав YЕР!CLUB Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

Загалом же на базі вишів зараз діє 25 підприємницьких клубів у різних областях України. Там студенти та представники ЗВО отримують консультації з розвитку стартапів, методологічну та менторську підтримку, проходять тренінги. Наразі послугами клубів скористалися понад 5 тис студентів та 63 стартапи.

Нагадуємо, що заснування на базі університетів підприємницьких клубів є одним з напрямом співпраці між МОН та YЕР.

Найкращим клубом попереднього сезону став «Startup Club DNTU» Донецького національного технічного університету, який одним із перших почав працювати зі студентськими стартапами.