A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Розпочинається фінал ІІІ Всеукраїнських «Cool Games»

Опубліковано 26 травня 2021 року о 14:10


Протягом 26-29 травня 2021 року триватиме фінальний етап ІІІ Всеукраїнських «Cool Games» – інноваційного українського проєкту, започаткованого Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України і Українською федерацією учнівського спорту.

«"Cool Games" сприяє залученню учнівської молоді до рухової активності задля подальшої популяризації здорового способу життя та створенню неординарних і цікавих уроків фізичної культури. Цьогорічний захід присвячений святкуванню 30-річчя незалежності України», - зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Об’єднання учнів усіх куточків України, командний дух, ґендерна рівність – основа «Cool Games».

Відбіркові змагання ІІІ Всеукраїнських «Cool Games» у березні-травні 2021 року по всій території нашої країни залучили 100 тисяч учнів.

У фінальній частині обов’язково беруть участь збірні всіх областей України та м. Київ. Кожна збірна складається з команд трьох вікових дивізіонів: 9–10, 11–13 і 14–16 років і представлена порівну 10 учнями та 10 ученицями. Загальна кількість учасників – 500 дівчат і хлопців.

Програма проєкту складається зі змагальної та культурної частин.

Змагальна частина включає естафети, які не потребують спеціальної підготовки, під час яких учасникам і учасницям знадобляться швидкість, витримка, координація як власна, так і командна.

Культурна частина дає можливість учасникам презентувати свої регіони, поспілкуватися між собою, встановити дружні стосунки,  ознайомитися з різноманітними видами рухової активності поза змаганнями.

Змагання проводяться за умови дотримання карантинних норм, з урахуванням обставин щодо епідемічної ситуації та зонування на дату проведення змагань і відповідно до вимог щодо одночасного перебування учасників у спортивній споруді. Проведення змагань відбувається без глядачів, за умови дотримання учасниками відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учасників. Усі учасники пройшли обов’язкове тестування на COVID-19.

Детальна інформація про захід –  https://coolgames.com.ua, http://sportmon.org/cool-games-2020-2021/.

Медіа-партнери: телеканали «Дом», «UA: Перший», «ХSPORT».

Зазначимо, що переможці старшого вікового дивізіону представлятимуть Україну на Всесвітніх «ISF World Cool Games», які від 2019 року щорічно проводяться Міжнародною федерацією учнівського спорту (ISF). Звертаємо увагу: «Сool Games» включені до програми активностей, що розвиває ця міжнародна організація, визнана Міжнародним олімпійським комітетом керуючою учнівським спортом у світі і уповноважена проводити літні та зимові Всесвітні Гімназіади («Олімпійські ігри» серед учнів), чемпіонати світу з видів спорту, інші міжнародні заходи серед учнів найвищого рангу.

Дівчата – срібні призерки старшого вікового дивізіону будуть представляти Україну на «ISF She Runs – Active Girls'Lead». Це міжнародна програма ISF, метою якої є сприяння та розвиток лідерства та розширення можливостей для дівчат-учениць через шкільний спорт.

Нагадаємо, 25 травня 2021 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, який проходив на базі державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек».