A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Розпочато роботу Серпневої онлайн-конференції Національної академії педагогічних наук України «Учені НАПН України – українським вчителям»

Опубліковано 27 серпня 2020 року о 18:31

Сьогодні, 27 серпня, розпочала роботу Серпнева онлайн-конференція Національної академії педагогічних наук України «Учені НАПН України – українським вчителям». Із вітальним словом до учасників конференції звернулися заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко та Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень.

У вітальній промові Андрій Вітренко подякував освітянам за їхню наполегливу працю та заявив, що Міністерство освіти і науки України щиро зацікавлене у співпраці з вченими-педагогами з широкого кола актуальних завдань.

Василь Кремень заявив, що Національна академія педагогічних наук України завжди готова забезпечити наукове супроводження реформування освітньої системи, а також нагадав, що кожен вчитель у своїй практичній діяльності має виходити з концепції дитиноцентризму. Це особливо актуально в умовах цифровізації освіти та широкого впровадження інформаційно-комунікаційних технологій.

Учасники конференції заслухали низку наукових доповідей про виклики розвитку системи освіти в сучасних умовах, а також обговорили ініціативи, які впроваджуються у процесі формування та реалізації державної політики у сфері освіти. Зокрема, йшлося про реалізацію заходів із популяризації природничої та математичної освіти.

Робота конференції триватиме три дні.

«Реформування системи освіти і науки має здійснюватися лише на основі глибокого науково-експертного супроводження відповідних ініціатив та заходів. Міністерство освіти і науки України сумлінно виконуватиме законодавчу норму про те, що освітня політика має ґрунтуватися на основі досягнень сучасної науки. Ми дуже розраховуємо на плідне співробітництво з Національною академією педагогічних наук України та її установами, які мають величезний досвід цієї роботи. З іншого боку, актуалізується питання підвищення престижності праці вченого, підтримки мотивації для молодих дослідників», – відзначив т.в.о.Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.