A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Результати першого етапу сертифікації вчителів розміщено в е-кабінетах учасників

Опубліковано 15 березня 2021 року о 15:36


Сьогодні, 15 березня, в кабінетах учасників сертифікації розміщено результати першого етапу сертифікації вчителів початкової школи 2021 року – незалежного тестування фахових знань та умінь.

Учасники першого етапу можуть завантажити картки результатів та сканкопії своїх бланків відповідей. Максимальна кількість балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, – 100.

Учасників сертифікації, які за підсумками незалежного тестування набрали менше 60% від максимальної кількості балів, вважають такими, що не пройшли тестування, і не допускають до участі в наступному етапі сертифікації. Інформацію про допущення чи недопущення учасника сертифікації до участі в наступному етапі також розміщено в кабінеті учасника.

У разі сумнівів щодо правильності результату незалежного тестування учасники сертифікації можуть подати апеляційну заяву щодо результатів тестування до апеляційної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти. Зробити це можна протягом трьох календарних днів після оприлюднення результатів незалежного тестування (до 17 березня включно). Розгляд такої заяви здійснюється протягом десяти календарних днів із дня її отримання.

Апеляційну заяву необхідно надсилати:

  • на адресу вул. Володимира Винниченка, 5, м. Київ, 04053 (із поміткою “Апеляційна комісія УЦОЯО”), 
  • для зручності – на електронну адресу [email protected] (із поміткою “Апеляційна комісія УЦОЯО”).

Наступний етап сертифікації – самооцінювання власної педагогічної майстерності – заплановано на період з 29 березня до 20 квітня. Його проводитиме Державна служба якості освіти.

Довідково.

Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Мета сертифікації − виявити і заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Нагадаємо, 27 лютого відбувся перший етап сертифікації педагогічних працівників 2021 –  незалежне тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи. Участь у ньому взяли 1622 вчителі.