A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Реєстрація для участі в НМТ завершується 3 травня

Опубліковано 03 травня 2023 року о 16:30


Сьогодні, 3 травня 2023 року, завершується реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті. Нині створено понад 276 тис. персональних кабінетів, понад 268 тис. осіб уже отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ 2023 року. Документи потенційних вступників ще опрацьовують регіональні центри оцінювання якості освіти, остаточні дані будуть оприлюднені після завершення оброблень. 

Цього року 250 369 осіб виявили бажання скласти тестування в тимчасових екзаменаційних центрах в Україні, за кордоном ー 26 132 осіб. Загалом тимчасові екзаменаційні центри працюватимуть у 32 країнах світу завдяки підтримці закордонних партнерів.

Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники віддають перевагу історії України (145 164 особи) й іноземним мовам (85 275 осіб). Для проходження реєстрації вступникам потрібно створити персональний кабінет за допомогою спеціального сервісу на вебсайті Українського центру. Далі необхідно дотримуватися інструкції:

  • вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку та населений пункт в Україні або за кордоном, де він/вона планує складати НМТ;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру.

Щоб коректно завантажити інформацію, потрібно натиснути кнопку «Надіслати на обробку», тоді регіональний центр зможе опрацювати інформацію, а вступника буде зареєстровано для участі в НМТ.

У разі, якщо надано неповний пакет документів або копії неналежної якості (вимоги до копій документів тут), вступник отримає сповіщення про необхідність виправити недоліки. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, не пізніше 7 травня 2023 року.

До 7 травня 2023 року в персональному кабінеті можна змінити навчальний предмет додаткового блоку чи населений пункт в Україні або за кордоном для проходження тестування. Також вступник може виявити потребу у складанні НМТ під час додаткової сесії.

Нагадаємо, ВРУухвалилазакон, який поліпшить якість вищої освіти України.