A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Ресурсні кімнати, консультації фахівців та корекційні заняття: на Запоріжжі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано 07 серпня 2018 року о 09:29

У Молочанську (Запорізької обл.) відкрили інклюзивно-ресурсний центр, у якому надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. У новоствореному закладі працюватиме психолог, логопед та корекційний педагог. Разом із батьками вони складатимуть індивідуальну програму корекційних занять, стежитимуть за розвитком дитини та сприятимуть їх психологічній адаптації.

У інклюзивно-ресурсному центрі підготували кілька спеціальних кабінетів, де фахівці працюватимуть з дітьми та надаватимуть консультації батькам. Наприклад, кабінет психолога призначений для проведення психодіагностичної та корекційної роботи, а також обробки результатів обстежень, оформлення висновків і рекомендацій. У логопедичному кабінеті проводитимуть діагностику мовленнєвих порушень, а також допомагатимуть дітям, які мають різні вади мовлення.

Скористатися можливостями ресурсної кімнати зможуть діти, які навчаються за індивідуальною програмою розвитку. Також її використовуватимуть як додатковий інструмент для психологічної та фізичної адаптації дітей з інвалідністю.

Для батьків підготовлена кімната очікування, поки діти перебуватимуть на корекційно-розвитковому занятті.

Нагадаємо, що у Дніпрі відкрили перший в Україні інклюзивний парк