A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Ресурси, які пропонує Clarivate для дослідників в Україні та за кордоном

Опубліковано 12 липня 2022 року о 12:40


Компанія «Clarivate» створила вебсторінку, де зібрано перелік важливих електронних ресурсів із програмними інструментами, інформацією та ідеями для підтримки переміщених дослідників з України.

На сайті йдеться про можливість отримання доступу до однієї з найбільших реферативних, бібліографічних баз даних «Web of Science» – для переміщених українських учених, які раніше отримали доступ до цієї бази даних через свої установи в Україні (в межах укладених установами договорів з ДНТБ України).

Для налаштування віддаленого доступу за кордоном ученим необхідно звернутися до команди підтримки «Clarivate», написавши листа на електронну адресу [email protected] і надавши інформацію про українську установу, в якій працює дослідник.

«Ex Libris», який входить до складу «Clarivate», пропонує всім українським бібліотекам безкоштовне користування системою міжбібліотечного абонементу «RapidILL», в межах якого українським дослідникам, бібліотекарям та студентам надається зручний віддалений доступ до повнотекстових колекцій понад 500 бібліотек з усього світу.

Крім того, на порталі «Research Professional News» публікують матеріали про події в Україні та їхній вплив на академічне середовище, інформацію про можливості, створені з метою підтримки українських дослідників.

Нагадаємо, доступ до «Web of Science», «Scopus» та інших баз даних для українських дослідників продовжено.