A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Ратифіковано Угоду між урядами України та США про співробітництво у сфері науки та технологій – Закон України

Опубліковано 03 червня 2021 року о 17:30


Сьогодні, 3 червня 2021 року, Верховна Рада України ухвалила закон України щодо продовження двостороннього співробітництва у науково-технічній сфері між Україною та Сполученими Штатами Америки.

У документі йдеться про ратифікацію Угоди у формі обміну нотами про співробітництво у сфері науки та технологій від 4 грудня 2006 року.

Відповідно до Угоди вчені та дослідники матимуть такі можливості:

  • обмін науково-технічною інформацією, досвідом і методологією проведення досліджень;
  • спільна робота в науково-технічних галузях, що становлять взаємний інтерес;
  • розвиток прямих контактів і співробітництва між державними установами, університетами, науково-дослідними центрами, відомствами та іншими організаціями двох країн.

Довідково.

4 грудня 2006 року в м. Вашингтон було підписано Угоду між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері науки та технологій, термін дії якої закінчився у 2019 році.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 червня 2019 р. № 411-р. схвалено проєкт Угоди про продовження дії Угоду між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері науки та технологій.

31 березня 2021 року Уряд підтримав законопроєкт «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про продовження дії Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері науки та технологій».

Нагадаємо, про партнерство в освітньо-науковій сфері йшлося третього дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука».