A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Раду проректорів з наукової роботи очолив Віктор Мартинюк, проректор КНУ імені Тараса Шевченка

Опубліковано 20 грудня 2019 року о 18:58

Рада проректорів із наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ МОН обрала нового очільника. Головою Ради став Віктор Мартинюк, проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Вибори відбулися сьогодні, 20 грудня 2019 року, під час засідання Ради в приміщенні Міністерства освіти і науки.

«Хоч Рада проректорів є дорадчим органом, однак для нас це один зі стратегічних партнерів, зокрема, щодо розвитку науки в університетах. Це той майданчик, через який ми отримуємо важливий фідбек стосовно реформ, нових рішень, які впроваджує Міністерство. Так само через Раду ми маємо актуальну інформацію про ті проблеми, які сьогодні є в університетській науці чи науці загалом, та змістовні пропозиції для їхнього вирішення. Дякуємо вам за цей діалог і сподіваємося на його ефективне продовження», – зазначив під час відкриття засідання перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

Останні роки Раду очолював Михайло Ільченко, донедавна проректор НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Під час засідання він розказав про те, що було зроблено Радою за цей час. Насамперед, це участь у підготовці та впровадженні наразі найважливішого документу сфери – Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність», що був ухвалений 2015 року. Також Рада долучилася до таких процесів, як запуск конкурсу наукових проєктів для молодих вчених, створення нової процедури атестації наукових установ та вишів, розвиток оборонних технологій та міжнародної співпраці тощо.

Оскільки цього року Михайло Ільченко залишив посаду проректора, то Рада мала обрати на його місце нового очільника. Також було оновлено склад самої Ради та її Президії.

Нагадуємо, що наприкінці квітня в Україні проведуть «Tour des Capitales» – масштабний діалог про те, якою буде наукова політика ЄС.

Презентації заходу:

М.Ю. Ільченко 

Д.В. Чеберкус

Д.Ю. Чайка