A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Рада молодих вчених при МОН запропонує, як реформувати систему присвоєння наукових ступенів та забезпечити житлом молодих науковців

Опубліковано 31 травня 2018 року о 19:37

Як держава може збільшити підтримку молодих науковців – це питання обговорили учасники Ради молодих вчених (РМУ) при Міністерстві освіти і науки. Засідання Ради відбулося сьогодні, 31 травня, в приміщенні МОН.

Зокрема, прозвучали пропозицій щодо реформування системи присвоєння наукових ступенів, вдосконалення конкурсу МОН для молодих вчених, забезпечення молодих науковців житлом тощо. Також йшлося про роботу РМУ у Європейській раді аспірантів та молодих учених Eurodoc.

Голова Ради Юрій Кращенко, відзначив, що висловлені під час тривалого діалогу пропозиції будуть зібрані, узгоджені з усіма зацікавленими молодими вченими та подані до МОН для подальшого розгляду.

Нагадуємо, що раніше МОН закликало заклади вищої освіти, наукові установи, НАН та галузеві академії враховувати в своїй роботі принципи і вимоги Європейської хартії дослідників та Кодексу працевлаштування наукових працівників.