A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проєкт «Будь активним заради миру!» дав старт спортивному літу українських школярів

Опубліковано 17 червня 2022 року о 12:45


У межах проєкту «Будь активним заради миру!» під час літніх канікул відбуваються різноманітні спортивні заходи, до яких охоче долучаються фахівці з фізичного виховання та школярі.

7 червня 2022 року відбувся Всеукраїнський семінар-нарада «Активне літо для українських дітей» за участю Генерального директора директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Олега Вікторовича Єресько. Він наголосив на важливості організації фізкультурно-оздоровчих занять і заходів для учнів та учениць закладів освіти та їхніх батьків. Для цього варто залучати вчителів фізичної культури та використовувати фізкультурно-спортивні приміщення, майданчики та стадіони закладів освіти, які мають на своїй території або в безпосередній близькості обладнане бомбосховище. Пріоритетно і поновлення діяльності спортивних гуртків, які працювали в закладах освіти, а також відкриття організацій, які надаватимуть спортивний інвентар охочим дітям та їхнім батькам.

Ініціативи, спрямовані на підвищення фізичної активності дітей,  реалізуються завдяки об’єднаним зусиллям МОН, Комітету з фізичного виховання та спорту, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ГО «Рух Олександра Педана «Junior», ГО «UkraineActive», Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», ГО «U-sport», спортивних федерації та за підтримки Міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Всеукраїнський розклад спортивно-оздоровчих гуртків «Будь активним заради миру!» щотижня розміщують на сайті МОН. Щоранку о 10:00 на юних українців чекають тренування з баскетболу, чирлідингу, гандболу та інших видів спорту.

9 червня 2022 року учителі фізичної культури вдосконалювали компетентності під час онлайн-практикуму «Психологічна підтримка дітей та молоді під час війни». Захід був організований МОН, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», КФВС МОН, КЗ «Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» та ГО «ЮкрейнЕктів».

Дізнатися новини про перебіг проєкту «Будь активним заради миру!» можна у телеграм-каналі.  Долучитися – зареєструвавшись за посиланням.

Нагадаємо, на Прикарпатті активно розвивається спортивно-оздоровчий проєкт «Бадмінтон і зір».