A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проведено державну атестацію ЗВО в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності

Опубліковано 04 березня 2021 року о 18:15


Сьогодні, 4 березня 2021 року, на засіданні Комісії з питань проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності (атестаційна комісія) завершено державну атестацію закладів вищої освіти, результати якої будуть оприлюднені на офіційному сайті МОН після їх затвердження відповідним наказом.

Для проведення державної атестації закладами вищої освіти, що належать до сфери управління МОН, було подано 135 заявок та 386 комплектів інформаційних матеріалів за сімома науковими напрямами.

Атестаційна комісія розглянула висновки щодо атестаційних оцінок та віднесла ЗВО до відповідних кваліфікаційних груп за науковими напрямами на основі експертного оцінювання потенціалу розвитку наукових напрямів у ЗВО, наданих відповідними експертними групами.

Персональний склад експертних груп був затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 07 вересня 2020 року № 1111 (зі змінами).

Експертне оцінювання здійснювалося відповідно до Методики оцінювання наукових напрямів закладів вищої освіти під час проведення державної атестації ЗВО щодо провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 12 березня 2019 року № 338 «Про державну атестацію закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27 червня 2019 року за № 688/33659.

Нагадаємо, робоча група розробить модель регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку.