A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Профтехосвітяни взяли участь у презентації аналізу ринку праці із застосуванням цифрових інструментів

Опубліковано 09 червня 2022 року о 16:05


Представники сфери професійної освіти обговорили можливості діджиталізації для створення регіонального замовлення. Дискусія відбулась 9 червня 2022 року в межах заходу «Сучасні цифрові рішення для формування ефективного регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів».

«Візуалізація даних значно спрощує роботу. Добре структурована інформація легше сприймається і швидше опрацьовується, а отже, дозволяє ефективніше приймати управлінські рішення», — зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Учасникам презентували результати тестових досліджень щодо відповідності регіонального замовлення потребам ринку праці в Житомирській і Одеській областях. У подальшому учасники можуть провести аналогічні експерименти в решті областей.

Спікерами були представники Інституту професійних кваліфікацій, Міністерства освіти і науки, Державного центру зайнятості, обласних державних адміністрацій, Національного агентства кваліфікацій та об'єднань роботодавців.

Учасники панельної дискусії також обговорили нинішню ситуацію на ринку праці, зокрема необхідність швидкої підготовки та перепідготовки майбутніх фахівців робітничих професій.

Переглянути повну версію вебінару можна за посиланням.

Нагадаємо, що понад 2 тис. учнів закладів професійної освіти з Фінляндії та України взяли участь у заходах «Відкритого освітнього кафе».