A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проекти двох фіналістів Всеукраїнського фестивалю інновацій перемогли в міжнародному конкурсі University Startup World Cup у Копенгагені

Опубліковано 17 жовтня 2018 року о 15:16

Стартап-проекти вчених з Вінниці та Сум здобули перші місця у міжнародному конкурсі стартапів University Startup World Cup, який проходив у Копенгагені (Данія). Обидва проекти-переможці змогли долучитися до конкурсу як фіналісти Всеукраїнського фестивалю інновацій, який Міністерство освіти і науки України проводило у травні 2018-го.

Загалом Україну представляли 4 команди винахідників:

- «OWAY», Київський національний університет імені Тараса Шевченка;

- «Embolin», Startup Kiev;

- «FoodBIOPack», Сумський національний аграрний університет;

- «Vibration Mill Development For Mechanoactivation Of Loose Material», Вінницький національний аграрний університет.

Проект сумських винахідників - «FoodBIOPack» - переміг у номінації «Sustainability Award». Він пропонує вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища пластиковими відходами. Так, вчені розробили еко-пакування для харчових продуктів, яке надалі можна використовувати як органічне добриво. Вже під час конкурсу ідея українських дослідників зацікавила потенційних інвесторів з Португалії, Єгипту і Данії.

Учені вінницького університету презентували проект «Vibration Mill Development For Mechanoactivation Of Loose Material». Він описує технологію подрібнення сипучих речовин до розміру часток від 5 до 50 мікрометрів, що в п’ять разів тонші за людську волосину. Стартап здобув перемогу у номінації «Social Media Award».

Довідково:

University Startup World Cup (USWC-18)  - міжнародний конкурс,  організований датськими неприбутковими організаціями, які мають більш як 18 років досвіду у проведенні змагань університетських стартапів. Основна місія USWC-18 полягає у створенні міжнародної мережі студентів для розвитку та обміну ідеями, комерціалізації наукових досліджень.

Під час конкурсу особлива увага приділяється академічному підприємництву і демонстрації проектів широким бізнес-колам.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь майже 70 університетів з більш як 40 країн світу.

Нагадаємо, що на 2 дні в Україну обговорити основні загрози Світовому океану та, зокрема, проблеми в Чорноморському басейні приїхали провідні дослідники моря з понад 25 країн світу.