A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проект молодих вчених СумНАУ допомагає місцевій владі регіону розвивати сільські території

Опубліковано 24 січня 2018 року о 12:40

Молоді вчені СумНАУ допомагають представникам місцевої влади Сумщини розвивати сільські території, використовуючи для цього можливості децентралізації. Зокрема, співпраця науковців та органів місцевого самоврядування сільських, селищних рад, ОТГ стосується розробки стратегічних планів та проектів соціально-економічного розвитку.

«Зараз цей проект є надзвичайно актуальним, адже в українському суспільстві активно проходять процеси децентралізації, і розвиток сільських територій є одним з пріоритетних завдань. І дослідження наших науковців – це ефективний інструмент підтримки регіонів на їх шляху до самостійного розвитку», – зазначила керівника проекту професор Вікторія Медвідь.

Ще одна мета авторів проекту – виявити потреби місцевих службовців у сучасних знаннях та вміннях щодо планування та менеджменту. Для цього, у співпраці з місцевою владою, вони розробили анкету опитування, яка стосується складних аспектів управління. Така анкета полегшує визначення проблем публічного управління та адміністрування.

«У дослідженнях поєднано як теоретичні напрацювання, так і вивчення досвіду організації роботи органів місцевого самоврядування локальних урядових структур країн  ЄС, зокрема Польщі», – додала Вікторія Медвідь.

Варто відзначити, що цей проект СумНАУ став одним з переможців минулорічного конкурсу для молодих вчених МОН. Він отримав фінансування з держбюджету на суму 1 млн 200 тис. гривень (по 400 тис. грн щороку упродовж 3 років).

https://mon.gov.ua/ua/news/usi-novivni-novini-201709-19-123-naukovi-proekti-molodix-vchenix-otrimayut-derzhavne-finansuvannyarishennya-mon