A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Продовжено строк дії пріоритетних напрямів у сферах наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності

Опубліковано 09 червня 2022 року о 20:05


8 червня 2022 року набув чинності Закон України №2031-IX, яким внесено зміни до законів «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки», «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні» та продовжено дію затверджених цими законами пріоритетних напрямів на 2022 рік.

Реалізація акта сприятиме розвитку науки, техніки та інноваційної діяльності, а також забезпечить реалізацію фінансової підтримки наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок за пріоритетними напрямами.

Водночас комітети ВРУ опрацьовують розроблений МОН і схвалений Урядом проєкт ЗУ «Про основні засади формування та реалізації пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні». Прийняття законопроєкту забезпечить законодавче оформлення нової системи пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні, після чого на розгляд Уряду буде винесено перелік напрямів, що відповідають Цілям сталого розвитку та враховують першочергові потреби відновлення України від наслідків війни.

Нагадаємо, до державного бюджету надійшла друга частина траншу в межах проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів».