A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Про кількість заяв на бюджет і контракт – наступна серія відеороз'яснень вступної кампанії 2021

Опубліковано 17 червня 2021 року о 13:14


МОН продовжує публікувати серію відеороз’яснень з найбільш поширених питань, які турбують майбутніх студентів та їхніх батьків. 

Ролики доступні на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2021» та на офіційному YouTube-каналі Міністерства. 

Наступна серія – про кількість заяв на бюджет і контракт. У 2021 році вступники зможуть подати максимум 5 заяв на бюджет, як і минулого року. А от вступників на контракт очікує новація щодо обмеження кількості поданих заяв для вступу на контракт – до 30 заяв включно.

Також ще однією новацією цьогорічної вступної кампанії буде те, що вступники, які отримають бюджетні місця за результатами конкурсу, але захочуть, щоб інші їхні заяви брали участь у конкурсі на контракт, мають обов’язково повідомити про це приймальну комісію під час виконання вимог до зарахування (подання оригіналів документів).

Для цього необхідно буде написати відповідну заяву. У іншому випадку ці заяви автоматично будуть виключені з конкурсу на контракт.

Відеороз’яснення також супроводжуються відповідними інфографіками, які відображають основні етапи вступної кампанії. Вони розміщені в розділі «Вступна кампанія 2021» на офіційному сайті МОН та поширюються в соцмережах і засобах масової інформації. 

Нагадаємо, перша серія відеороз’яснень – про подання заяв через електронну систему, друга – про безпосередній вибір майбутньої спеціальності через електронні сервіси. Третя та четверта серії – про конкурсну пропозицію та конкурсний бал.

У п’ятій серії йдеться про пріоритетність подання заяв та про алгоритм розподілу бюджетних місць – у шостій.

Наступна серія – про спеціальні умови вступу.  Восьма серія – про вступні іспити та творчі конкурси під час вступної кампанії.