A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Призначено нового керівника Національного антарктичного наукового центру

Опубліковано 07 лютого 2018 року о 14:33

Виконувачем обов’язків директора Національного антарктичного наукового центру призначено Євгена Дикого. Відповідний наказ 6 лютого 2018 року підписав державний секретар МОН Павло Полянський.

Євген Дикий є відомим дослідником екології морів та українським активістом, автором освітніх та наукових проектів.

За останні 20 років був виконавцем та автором низки проектів, зокрема, міжнародних, які стосуються розвитку наукових досліджень в Чорному та Азовському морях. Розробник Концепції та Державної програми біологічної безпеки України.

Має низку наукових публікацій, захистив кандидатську дисертацію щодо екології Чорного моря. Розробляв навчальні програми для бакалаврів та магістрів, а також Держстандарт освіти за спеціальністю «Екологія».

Був організатором та координатором правозахисних та екологічних рухів. Активний учасник Революції Гідності в лавах Самооборони Майдану. У складі батальйону «Айдар» виконував бойові завдання в районі АТО.

Коротка біографічна довідка

Євген Олександрович Дикий народився 28 серпня 1973 року.

У 1997 році закінчив біологічний факультет КНУ ім. Тараса Шевченка, а в 2001-му аспірантуру НУ «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю «Екологія». 2007 року став кандидатом біологічних наук, захистив дисертаційну роботу з екологї Чорного моря. У різні роки проходив стажування в Німеччині, Норвегії, Данії, Бельгії, Чехії.

З 1994 до 2001 року працював виконавчим директором ГО «Український комітет «Гельсінки-90». Потому упродовж 8 років був старшим викладачем та заступником декана в НУ «Києво-Могилянська академія».

У 2008-2010 роках – заступник голови Української молодіжної екологічної ліги.

З 2012 до 2014 року був старшим науковим співробітником НПУ імені Драгоманова, а також розробляв проект «Зелений університет».

З травня до листопада 2014 року брав участь в АТО, воював у складі батальйону «Айдар», демобілізований за станом здоров’я.

З квітня 2015 року займався науковою роботою в Українському науковому центрі екології моря, а з березня 2016-го виконував обов’язки директора Українського науково-дослідного протичумного інституту ім. І.І.Мечникова.

Майже 30 років займається активною громадською та природоохоронною діяльністю. Зокрема, був першим головою Студентського Парламенту КНУ, учасником рухів за права людини, командиром Українського добровольчого загону у Литовські Республіці, учасником «Революції на граніті», «Помаранчевої Революції», Революції Гідності, організатором екологічних громадських рухів. Нині є членом Правління всеукраїнської Координаційної Ради ветеранів АТО та Товариства ветеранів АТО.