A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Привітання Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Новим 2021 роком та Різдвом Христовим

Опубліковано 31 грудня 2020 року о 13:00



Від імені Міністерства освіти і науки України та від себе особисто щиро вітаю всіх українців із Новим Роком та Різдвом Христовим!

2020 рік, незважаючи на глобальні всесвітні виклики, був плідним. Міністерству освіти і науки України за доволі короткий час вдалося реалізувати низку важливих завдань і цілей. Вони стануть фундаментом освіти у 2021 році.

Ми затвердили Державний стандарт базової середньої освіти, відкрили освітню платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн», у співпраці з ЮНІСЕФ запустили сайт «НУМО» – помічник для батьків та вихователів, а також завершуємо роботу над Базовим компонентом дошкільної освіти. У межах реформи «Нова українська школа» провели сертифікацію понад 900 педагогів.

Цього року було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством освіти і науки України, Фондом ім. Фрідріха Еберта та Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти для запровадження дуальної форми освіти.

З урахуванням того, що вступна кампанія 2020 року проходила в умовах карантинних обмежень, ми перенесли її строки на місяць та вступники отримали можливість подавати оригінали документів до ЗВО електронною та звичайною поштами.

За ініціативи Президента для вступників з тимчасово окупованих територій було організовано роботу 195 освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

У сфері науки та інновацій ухвалено 203 грантових угоди на суму понад 38 млн євро в межах реалізації програми «Горизонт 2020» в Україні. Профінансовано наукових проєктів на суму 255 млн грн за підсумками конкурсу, проведеного Національним фондом досліджень України.

Позитивні зміни відбулися і в планах на новий рік. Ми передбачили для закладів загальної середньої освіти субвенцію обсягом 1 млрд грн на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

У Державному бюджеті на 2021 рік Міністерству освіти і науки України передбачено видатки обсягом 139,5 млрд грн, що на 26,6 млрд грн більше, ніж у 2020 році. В основному це кошти на збільшення заробітної плати педагогам, з 1 січня – на 20% та з 1 грудня – на 8,4%.

Отже, наше завдання – продовжувати роботу на благо майбутнього наших дітей – головних здобувачів освіти. Тому освітній поступ має бути ефективним. Ми очікуємо значних результатів у 2021 році!

Висловлюю вдячність усім вихователям, учителям, викладачам, науково-педагогічним працівникам за терпіння та професіоналізм, за невтомну й плідну працю, колосальні зусилля на шляху розвитку освітньої галузі!

Дякую всім школярам та студентам за активну участь у навчальному процесі та щиро зичу вагомих здобутків у новому році! Ставте перед собою максимально амбітну мету і крокуйте до неї впевнено, незважаючи ні на що.

Нехай у родинах панує мир і затишок, а серця зігріває любов! Достатку нам всім, натхнення та невичерпної енергії у 2021 році, який, безсумнівно, принесе успіх та радість!

Щасливого Нового Року та світлого Різдва Христового!

З повагою до Вас!