A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Привітання Лілії Гриневич з початком навчального року та Днем знань

Опубліковано 01 вересня 2018 року о 09:00

Дорогі освітяни!

Щиро вітаю вас із початком навчального року та Днем знань!

Дорога в тисячу миль починається з одного кроку. Сьогодні стартує реформа Нова українська школа. Цей шлях – на десятиліття, і ми всі разом маємо працювати над змінами, які «проростуть» через усе наше суспільство і, я впевнена, дадуть по-справжньому хороші плоди. Але почати ці зміни мають саме вчителі – у своїх класах. Не втратити жодної дитини, зберегти в усіх природну допитливість і потяг до навчання, дати відчуття безпеки і поваги до кожного – ось та база, на якій стоїть реформа.

І навіть якщо за новим Державним стандартом починають вчитися лише першокласники, у підготовці до Нової української школи зміни відбуваються у всій шкільній освіті. У базовій школі ми запроваджуємо елементи компетентнісного підходу, а старша школа отримала більше можливостей для профільного навчання.

Ми віримо в українських вихователів, вчителів, майстрів, викладачів та наукових співробітників і робитимемо все можливе, щоб покращити умови вашої роботи, достойно оцінити досягнення і піднімати престиж професії у суспільстві. Закликаю: будьте активними, навчайтеся новому, не зупиняйтеся в розвитку власного педагогічного та наукового таланту, який може згубити лише збайдужіння людини.

У цей день хочу побажати всім вам натхнення, успіху й сил для нових звершень! Сила української освіти й науки, як і суспільства у цілому – у синергії наших дій. Будьмо сильними! Будьмо разом!

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич