A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Присуджено Державні премії України в галузі освіти

Опубліковано 03 жовтня 2020 року о 12:40


Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про присудження Державних премій України в галузі освіти 2019 року.

Премії присуджені на підставі подання Комітету з Державної премії України в галузі освіти.

Відповідно до Указу Державними преміями нагороджено 20 осіб у трьох номінаціях:

  • «Дошкільна і позашкільна освіта» – за комплексну науково-прикладну роботу «Перспективність і наступність між дошкільною та початковою освітою засобами інтегрованої особистісно-орієнтованої технології в умовах Нової української школи»;
  • «Професійно-технічна освіта» – за роботу «Інтегроване інформаційно-освітнє середовище та реабілітаційні заходи для забезпечення рівного доступу до якісної освіти осіб з особливими освітніми потребами»;
  • «Вища освіта» – за роботу «Педагогічна система вищого військового закладу освіти в контексті розвитку сектору безпеки і оборони України».

«Номінації, в яких присуджені Державні премії, є надзвичайно важливими для освіти. Реформування загальної середньої освіти вже розпочалося й триває. Президент та Уряд визначають пріоритетними реформування та розвиток освіти, зокрема дошкільної, професійно-технічної та вищої. Напрацювання науковців та практиків стануть основою для розроблення та ухвалення подальших рішень», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Розмір Державної премії України в галузі освіти на 2019 рік становить 166 тисяч гривень кожна.