A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Пришкільні мовні табори, волонтерство та зростання для вчителів – МОН та Global Office після 4 років спільної роботи підписали меморандум про співпрацю

Опубліковано 08 серпня 2019 року о 18:35

Проведення пришкільних таборів та взаємна інформаційна підтримка для проєктів GoCamp та GoCamp AfterSchool. Таку співпрацю передбачає Меморандум «Про взаєморозуміння та співпрацю» між громадською організацією «Global Office» та Міністерством освіти і науки, що був підписаний сьогодні, 8 серпня 2019 року, у смт Козині.

Документ завізували Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та директор «Global Office» Оксана Нечипоренко. Основна його мета – спільно сприяти популяризації вивчення іноземних мов в українських школах.

За 4 роки розвитку та реалізації проєкту GoCamp спільними зусиллями вдалось привезти до України понад 1000 іноземних волонтерів з 70 країн світу та надихнути 200 000 дітей опановувати як англійську, так німецьку та французьку мови.

«Нам вдалося стати рекрутинговим агентством з пошуку іноземних волонтерів, які надихають українських вчителів та школярів долати будь-які бар'єри, зокрема мовні. Для багатьох шкіл проведення GoCamp стає найвизначнішою подією року, до якої готуються всім містом чи селом. Ми надзвичайно вдячні всім партнерам, які повірили в нашу велику мрію: популяризувати Україну в світі та розвивати спільноту українських вчителів», – розповіла Оксана Нечипоренко.

Лілія Гриневич відзначила, що одними з перших агентів реформи Нової української школи стали саме вчителі іноземних мов GoCamp та освітяни проєкту «Вчителі – агенти змін». Це одні з перших педагогів в Україні, які відійшли від усталеної практики уроків й започаткували нову школу викладання, в центрі якої – інтереси самих учнів.

«Це ті інтерактивні методики, які дає підвищення кваліфікації вчителів тут, у підготовці до мовних таборів. Я це надзвичайно ціную і вважаю, що тренінги для цих таборів – це великі точки росту. І я переконана, що “Global Office” – це один із ключових партнерів в екосистемі Нової української школи. І ми цінуємо кожного і кожну, хто долучився до побудови нашої, вже спільної реформи. Багато з того, що нам вдалося зробити, то це завдяки саме таким пасіонарним командам, які мали мету і до неї йшли, дуже часто не отримуючи за це адекватної винагороди. Але саме на таких людях і тримається світ», – додала Міністр.

У літніх дитячих таборах GoCamp засвоєння нового матеріалу відбувається через гейміфікацію, а дітей навчають компетенціям 21 століття: лідерству, креативності, критичному мисленню та основам демократії. Завдяки системній підтримці МОН 1500 вчителів GoCamp опанували інноваційну методологію викладання. Адже компоненти пришкільних програм GoCamp стали частиною реформи середньої школи від Міністерства освіти і науки.

Крім того, цьогоріч стартував новий освітній проєкт «БомбеЗНО»: це інтенсивна підготовка випускників до ЗНО з української мови та літератури в прикордонних містах і селищах Закарпатської та Чернівецької областей. Завдяки співпраці МОН та GoGlobal понад 400 одинадцятикласників із угоро- та румуномовних родин пройшли експреспідготовку до ЗНО з української мови та літератури.

Міністерство освіти і науки спільно з Global Office продовжать посилювати співпрацю для популяризації іноземних мов у середній школі. Зокрема, з 12 до 23 серпня по всій Україні відбудеться третя хвиля GoCamp-2019, під час якої 111 іноземних волонтерів працюватимуть в літніх таборах й допомагатимуть опановувати іноземні мови. Для Чернівецької та Закарпатської областей відбудуться унікальні двомовні табори «Бомбезний GoCamp» – школярам з родин нацменшин допомагатимуть вивчати українську та англійську.

Довідково: Наймасштабніша волонтерсько-освітня програма GoCamp в Східній Європі з'явилась 2016 року завдяки кооперації зусиль МОН та Global Office. Тоді, в Рік англійської мови, по всій Україні проходили літні пришкільні табори за підтримки Міністерства, в яких дітям допомагали опановувати англійську мову. Ідея запросити з усього світу іноземних волонтерів, щоб мотивувати дітей долати мовний бар'єр, належала «Global Office».

Нагадуємо, що компанія Visa приєдналася до партнерів МОН, які допомагають підвищувати фінансову грамотність та розвивати підприємливість в українських закладах освіти.