A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

При реформуванні сфери освіти важливий діалог та зворотний зв’язок від освітян, – Голова Верховної Ради Дмитро Разумков

Опубліковано 19 серпня 2021 року о 14:45


Реформа галузі освіти є одним із найвищих пріоритетів для українського парламенту. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» сьогодні, 19 серпня 2021 року.

«Саме в галузі освіти і формується майбутнє нашої держави. Всі ці 30 років незалежності саме ви створювали той базис, який дозволяє сьогодні Україні бути незалежною, успішною і робити ті корисні речі, які виведуть нашу державу на абсолютно новий рівень», – зазначив Дмитро Разумков, звертаючись до освітян-учасників форуму.

Він наголосив, що наразі реформування освіти є одним із пріоритетних завдань для України, зокрема – для Верховної Ради.

«Освіта – один із ключових викликів для України, тому реформа освіти сьогодні відбувається на всіх ланках, починаючи з дошкільної і завершуючи вищою освітою і наукою. Ми як Верховна Рада приділяли, приділяємо і будемо приділяти їй увагу як одному з найвищих пріоритетів у нашій діяльності», – зазначив Дмитро Разумков.

За його словами, наразі ведеться якісна і конструктивна співпраця щодо реформування системи освіти між МОН, Верховною Радою, Комітетом ВР з питань освіти, науки та інновацій, народними депутатами, залученими до реформи освіти.

«Важливим питанням для нас лишається спільна робота. Головне – не просто ухвалити закон, управлінське рішення на рівні міністерства, а мати діалог і зворотний зв'язок від вас, освітян, наскільки якісно працює те чи інше рішення», – наголосив Голова Верховної Ради, звертаючись до учасників форуму.

Нагадаємо, у межах ініціативи МОН та Мінцифри щодо забезпечення ноутбуками вчителів у 2021 році вже оголошено тендери на майже 49 тис. ноутбуків.