A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Президент України закликав науковців США долучитися до відновлення українських закладів освіти

Опубліковано 17 травня 2022 року о 11:35


16 травня 2022 року Президент Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування з університетською спільнотою США запросив науковців приєднатися до програми відбудови закладів освіти в Україні, які постраждали внаслідок російської агресії. Про це повідомляють на офіційному сайті Офісу Президента. 

Як розповів Глава держави, напрацьовується великий план відновлення України, який передбачатиме, зокрема, відбудову шкіл, університетів, інститутів та інших закладів освіти.

«Зруйновано тисячі освітніх закладів. Для нас це велика трагедія. Тому будемо вам тільки вдячні, якщо в нас будуть такі проєкти щодо відновлення на рівні міністерств освіти, на рівні освітніх програм, на рівні університетів», – зазначив Президент. 

За його словами, у понятті «відновлення» йдеться не лише про гроші, а й про фахівців.

«Ми можемо побудувати якусь інституцію, університет, але дуже важливо, щоб були люди, які є носіями знань і фахівцями. Тому ми готові до такої спільної роботи та будемо дуже вдячні, якщо ви нам допоможете розбудовувати й нові освітні програми», – наголосив Володимир Зеленський. 

Глава Української держави звернувся до студентів і лідерів найбільших закладів вищої освіти під егідою Американської асоціації університетів. До зустрічі долучилися представники приблизно півсотні закладів, зокрема Yale University, Harvard University, Boston University, Duke University, Cornell University, Brown University. Пряму трансляцію в кампусах дивилися майже 5,5 тис. студентів.

Нагадаємо, у межах проєкту United24 у НБУ відкриють рахунок МОН для потреб освіти і науки.