A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Президент України та Міністр освіти і науки відвідали відновлену школу в Ірпені

Опубліковано 01 вересня 2022 року о 13:25


Сьогодні, 1 вересня 2022 року, Президент України Володимир Зеленський і Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідали спеціалізовану школу художнього профілю в Ірпені. Це найстаріший заклад освіти громади. Школа була відкрита приблизно у 1905 році, а у 2003 році її реорганізували у спеціалізовану загальноосвітню школу художнього профілю. Нині це єдиний заклад Київщини, в якому здійснюється викладання предметів мистецької освітньої галузі на профільному рівні.

«У результаті збройної агресії росії та активних бойових дій майже 50% будівлі закладу було пошкоджено. У школу потрапило приблизно 20 влучень боєприпасів різних видів, але завдяки спільним зусиллям державних органів, територіальних громад, нашим партнерам від ЮНІСЕФ заклад відновлено», – повідомив Сергій Шкарлет.

Міністр наголосив, що безпека під час освітнього процесу – найголовніше завдання і умова очного навчання. 

Президент України та Міністр оглянули укриття у школі, яке забезпечене електроживленням, освітленням, системами водопроводу та каналізації, є доступ до інтернету, наявні засоби надання медичної допомоги, контейнери для продуктів харчування, питна вода.

«Попри всі намагання російського агресора знищити нашу освіту, ми гідно даємо відсіч. Українські освітяни мужньо тримають стрій і роблять усе можливе, аби наші діти здобували якісну освіту в безпечних умовах», – зазначив Сергій Шкарлет.

Протягом останніх років школа є опорною у громаді з питань навчання та розвитку учнів на основах народної педагогіки, етнографії та фольклору. На базі закладу створений унікальний музей етнографії України «Берегиня», який є центром художньо-естетичного розвитку школярів, де систематично проводяться виставки дитячої творчості з декоративно-ужиткового мистецтва. Педагоги та батьки є безпосередніми учасниками багатопланової та творчої діяльності «Берегині», яка об'єднала всіх у справжню школу-родину. У музеї відтворено такі регіони України: Наддніпрянщину, Поділля, Полісся, Волинь, Слобожанщину, Західну Україну.

Нагадаємо, в Україні відбувся наймасовіший урок «Повертаюся до навчання».