A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Презентація реконструйованого дитсадка в Маріуполі за участю Міністра Сергія Шкарлета

Опубліковано 24 вересня 2021 року о 17:29


Сьогодні, 24 вересня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет оглянув реконструйований комбінованого типу «Ясла-садок № 106 «Горобинка» Маріупольської міської ради Донецької області». Дитсадок оновлено в межах програми Президента України «Велике будівництво». 

«Для МОН є пріоритетним завданням забезпечення доступності та якості надання освітніх послуг у сфері дошкілля та важливою є всебічна підтримка Президента. Адже дитсадок – це стартова платформа для особистісного розвитку дитини та підготовки її до навчання в Новій українській школі. Цьогоріч оновлено Державний стандарт дошкільної освіти (Базовий компонент), в якому поєднано сильні сторони української дошкільної освіти з міжнародними стандартами, застосовано компетентнісний підхід до результатів освіти. Також Міністерством проводиться активна робота щодо імплементації Стандарту», – повідомив Сергій Шкарлет.

Він також додав, що, незважаючи на близькість до лінії розмежування, Донеччина та м. Маріуполь є одними з лідерів за розвитком освітньої галузі. 

«Президент України у своїй програмі “Велике будівництво” заклав щорічне будівництво 100 садочків, 100 шкіл, 100 стадіонів. Ці заходи реалізуються. Сподіваюсь, що й надалі такі темпи збережуться», – зазначив Міністр.  

Нагадаємо,під час Форуму Всеукраїнського тижня дошкілля «Дошкільна освіта України 30» Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет поінформував про стратегічні цілі державної політики у сфері дошкільної освіти.