A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Презентація 40 спеціальностей, майстер-класи та конкурси: у Херсоні провели дитячий фестиваль професій

Опубліковано 14 серпня 2018 року о 19:02

У Херсоні провели фестиваль “Місто професій”, учасниками якого стали діти віком від 3 до 18 років. Під час заходу для них провели майстер-класи та конкурси, а також розказали про особливості майже 40 професій. Взяти участь у фестивалі міг кожен охочий.

Для кожної дитини організатори підготували спеціальний “паспорт”, за допомогою якого вони могла влаштуватись на роботу. Далі профільні фахівці проводили для учасників короткі майстер-класи, де пояснювали особливості конкретної професії, демонстрували професійне спорядження тощо.

Серед спеціальностей, представлених на заході -  рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, поліцейський, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветеринар, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо. Спробувавши себе у ролі фахівця, діти отримували іграшкові гроші, які згодом можна було обміняти на солодощі, канцелярію чи шкільне приладдя.

У межах заходу також відбувся фестиваль вакансій для ветеранів АТО, під час якого їм пропонували роботу та проводили анкетування щодо бажаної роботи.

Нагадаємо, що близько 200 школярів взяли участь у квесті “ProfiЛіто”, де їм розказали про затребувані професії