A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Практика для учнів та стажування для робітників: на Кіровоградщині відкрили НПЦ для представників аграрних професій

Опубліковано 25 квітня 2018 року о 13:59

На базі професійно-технічного училища № 32, що у м. Бобринці (Кіровоградська обл.), відкрили новий сільськогосподарський навчально-практичний центр. Презентація відбулась в межах Урядового пілотного проекту з модернізації підготовки робітників за конкретними професіями.

Створення центру тривало протягом минулого року, на це витратили майже 20 млн гривень. За отримані бюджетні кошти для закладу придбали 29 одиниць сільськогосподарської техніки. Це, зокрема, трактори, комбайн, жатки, косарки, плуги, сіялки, культиватори тощо.Для училища також придбали новий автобус та автомобіль.

Учні, які навчаються на трактористів-машиністів, слюсарів з ремонту агротехніки та висококваліфікованих робітників інших професій, проходитимуть практичні заняття у новому НПЦ. Так вони отримають більше навичок роботи з сучасною технікою та зможуть швидко працевлаштуватись після закінчення навчання. Використовуючи можливості навчально-практичного центру, на базі училища почнуть проводити перепідготовку працівників відповідного напряму, а також організують стажування майстрів.

“Поява такого закладу в області є надзвичайно важливою подією, адже Кіровоградщина – аграрний регіон. Сільськогосподарський ринок нині активно змінюється і потребує досвідчених та кваліфікованих кадрів. Тому важливо, щоб наші професійно-технічні заклади були оснащені сучасним обладнанням. Держава виділила майже 20 млн гривень, щоб придбати сільськогосподарську техніку, на якій будуть практикуватися учні та стажуватися робітники”,- розповів голова ОДА Сергій Кузьменко.

Він також повідомив, що з обласного бюджету на потреби закладу виділено 3 мільйони гривень – на ці кошти зроблять капітальний ремонт гуртожитку училища.

Нагадаємо, що раніше на Вінниччині відкрили новий НПЦ агротехнічних технологій