A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Працівники Центрів кар’єри пройдуть навчання, щоб допомагати студентам у питаннях побудови і розвитку кар'єри

Опубліковано 27 вересня 2022 року о 15:05


Як Центри кар’єри закладів професійної освіти можуть ефективно сприяти працевлаштуванню молоді? Як майбутнім спеціалістам стати конкурентоспроможними, професійно незалежними та сформувати навички соціального підприємництва? Відповіді на ці питання отримали 29 учасників першого тренінгу «Підтримка кар’єрного консультування закладами професійної (професійно-технічної) освіти», що відбувся 15 вересня 2022 року у Вищому професійному училищі №7 міста Кременчук.

Проєкт щодо кар’єрного консультування стартував ще в лютому 2022 року, тоді експерти провели опитування закладів профтехосвіти, щоб виявити їхні потреби зі створення або розвитку наявних Центрів кар’єри. Так, спільно з МОН була розроблена навчальна програма для тренінгів, мета якої навчити педагогів правильно консультувати та мотивувати молодь реалізувати свій професійний потенціал.

Планується проведення 48 таких тренінгів для профтехів у 7 областях України: Львівська, Вінницька, Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька. Тренінги будуть у різних форматах: від лекцій до бізнес-сніданків та форумів.

Проєкт реалізовується в межах Програми ЄС «EU4Skills: найкращі навички для сучасної України».