A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Попри карантинні обмеження проведення фіналу конкурсу WorldSkills Ukraine відбулось у безпечних умовах

Опубліковано 23 жовтня 2020 року о 18:49


Цьогоріч другий етап WorldSkills Ukraine відбувся в екстремальних умовах через пандемію COVID-19 фінал змагання було перенесено на кілька місяців, а кількість компетенцій скорочено майже вдвічі. Однак завдяки підтримці роботодавців-партнерів, фінал був організований на дуже високому рівні. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук сьогодні, 23 жовтня 2020 року, під час засідання оргкомітету в Києві.

“Попри складну ситуацію, спричинену поширенням коронавірусної хвороби в Україні та світі, нам вдалось провести конкурс у безпечних, комфортних умовах. Безперечно, таким результатом завдячуємо підтримці Федерації роботодавців та представників бізнесу, які вболівають за WorldSkills Ukraine і конкретними справами вкладають у розвиток профосвіти. Зі свого боку можу засвідчити, що проведення цього масштабного заходу і надалі залишатиметься пріоритетом для Міністерства. Адже українська економіка як ніколи потребує робочих рук і професійна освіта здатна відповісти на цей виклик”,   підкреслив Ігор Гарбарук.

Крім того, члени організаційного комітету отримали подяки від т.в.о. Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета за активну участь в організації та проведенні конкурсу.

У межах засідання учасники також обговорили, що відповідно до нового Положення у жовтні-листопаді 2021 року планується проведення першого, відбіркового етапу, а фінал   у квітні-травні 2022 року.

Нагадаємо, що призерами WorldSkills Ukraine стали 29 фіналістів конкурсу.