A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад тисяча школярів та студентів взяли участь в підсумковому етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Опубліковано 20 лютого 2018 року о 16:15

Відбувся підсумковий етап ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У ньому взяли участь понад 1 тис школярів та студентів з усієї України. Перевірка робіт учасників проходитиме вже у березні, а у квітні - оприлюднять результати конкурсу та визначать переможців.

Завдання для заключного етапу підготував Міжнародний благодійний фонд “Ліга українських меценатів”. Учасників перевірили на знання українського правопису та пунктуації, а також визначили вміння дітей правильно тлумачити значення слів.

Фіналістам змагання, які посядуть перші місця, будуть призначені стипендії Президента України.

Довідково. У Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика щороку беруть участь школярі 3-11 класів, учні закладів профтехосвіти та студенти закладів вищої освіти з України та діаспори. Конкурс проходить у чотири етапи: шкільний, районний, обласний та загальноукраїнський. На кожному з них учасників перевіряють на знання словотворення, правопису та пунктуації.