A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 60 студентів вишів отримають соціальну стипендію ВРУ

Опубліковано 15 травня 2018 року о 16:07

Протягом 2018 року 66 студентів (курсантів) вищих навчальних закладів отримуватимуть соціальні стипендії Верховної Ради України. Вони призначені для студентів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей.

Ознайомитися з текстом розпорядження Уряду та списком стипендіатів можна за посиланням.

Пропозиції щодо призначення стипендій надходили від вишів. Стипендія призначається на 1 рік і виплачується додатково до інших стипендій або грантів. Відлік виплат починається з 1 січня 2018 року, тож наразі студенти отримають перерахунок коштів за період, на який розпорядження Уряду ще не набрало чинності. Виплата триватиме до 1 січня 2019 року.

Цьогоріч серед стипендіатів 13 студентів  ЗВО  I-II рівнів акредитації - вони отримуватимуть 750 гривень. Для студентів ЗВО III-IV  рівнів акредитації, а таких наразі 53, виплата становить 900 гривень.

Претендувати на отримання такої стипендії можуть діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування (віком до 18 років), особи з їх числа, студенти (курсанти) ЗВО, які на період навчання залишилися без батьків (вік 18-23 роки) та діти з малозабезпечених сімей.

Нагадаємо, що 100 студентів та 35 аспірантів отримали стипендії КМУ