A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 5 тис учнів ЗПО вже пройшли анкетування, яке визначатиме реформування профосвіти - подати анкету можна до 30 листопада

Опубліковано 15 листопада 2018 року о 14:22

Більшість учнів самостійно обрали заклад, у якому зараз навчаються, а під час вибору професії найбільший вплив на них мало власне уявлення про роботу за фахом, думка батьків чи родичів. Таку інформацію подає директорат професійної освіти МОН України станом на 15 листопада 2018 року, в межах попереднього аналізу онлайн-анкетування. Наразі його пройшли понад 5 тис учнів з різних регіонів країни.

Фахівці Міністерства виокремили кілька тенденцій опитування. Наприклад, більшість учнів зазначили, що після завершення навчання планують працювати за фахом, - таких майже 65% респондентів. Відповідаючи на запитання, що саме приваблює в обраній професії, приблизно половина опитаних вказали, що їм подобається конкретний фах (49,9%), інших привабив високий заробіток (28%) або цікаве коло спілкування (20,7%).

Найактивнішими в опитуванні виявилися учні, які здобувають професію кухаря-кондитера, перукаря, слюсаря, кравця, деревообробника та зварника.

Після завершення опитування фахівці директорату проведуть докладний аналіз анкет. Він міститиме прогнози для фінансового, змістового та управлінського реформування напряму. Крім того, аналітичні результати будуть адресно розіслані адміністраціям закладів, учні яких виявили бажання пройти анкетування. Це допоможе змінити формат навчальних активностей на місцях вже зараз, а також оновити зміст профорієнтаційних заходів.

Анкетування триватиме до 30 листопада 2018 року.

Нагадаємо, що нещодавно МОН підписало Меморандум з підприємством “ЗІП”.