A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 4,6 тисяч магістрів взяли участь у ЄДКІ для спеціальності «Публічне управління та адміністрування»

Опубліковано 15 грудня 2021 року о 11:43


Учора, 14 грудня 2021 року, відбулося пілотування єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для магістрів спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

Апробаційний ЄДКІ було проведено у формі комп’ютерного онлайн-тестування, яке тривало 180 хвилин. До створення тестових завдань долучалися як фахівці державної служби, так і викладачі закладів вищої освіти.

На 150 тестових завдань відповідали понад 4600 здобувачів зі 101 закладу вищої освіти різних форм власності та сфер управління. У іспиті взяли участь 80% здобувачів від загальної кількості, що свідчить про високу свідомість майбутніх державних службовців і відповідальність, незважаючи на те, що результати іспиту не враховуватимуться при атестації.

За результатами пілотування оцінюватимуться характеристики тестових завдань, профіль знань і здатність підготовленого набору тестів у закладах вищої освіти, що сприятиме якісному проведенню обов’язкового ЄДКІ з цієї спеціальності у 2022 році. 

З метою забезпечення контролю за перебігом апробаційного проведення ЄДКІ було направлено 393 проктори, за проведенням спостерігали представники директорату фахової передвищої, вищої освіти, а також директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик МОН.

Наступна апробація ЄДКІ відбудеться  для спеціальностей «Право» та «Міжнародне право».

Нагадаємо, презентовано проєкт співпраці бізнесу й університетів.