A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 41 тис. освітян встановили рекорд України щодо виконання педагогами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education

Опубліковано 10 лютого 2022 року о 16:25


Під час заходу “Всеукраїнський онлайн-флешмоб освітян до Дня безпечного інтернету” було зареєстровано рекорд України щодо виконання педагогами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Так, 41 744 викладачів із більш ніж 11 600 закладів освіти одночасно доєдналися до віртуальних класів та виконали 5 вправ, присвячених розбудові безпечнішого Інтернет-простору.

Захід відбувся 8 лютого 2022 року в межах співпраці Міністерства освіти і науки України та Google Україна.

Найактивнішими за кількістю зареєстрованих закладів стали такі області:

  1. Харківська – 988 закладів, 8,5% від загальної кількості зареєстрованих закладів;
  2. Дніпропетровська – 914 закладів, 7,8%;
  3. Київська – 754 заклади, 6,5%.

Найактивнішими за кількістю вчителів у Класах стали наступні області:

  1. Дніпропетровська – 3758;
  2. Харківська – 3703, найбільша кількість на 1 клас – 1614;
  3. Донецька – 2537.

Під час вже восьмого поспіль заходу до Дня Безпечного Інтернету було презентовано можливості цифрових інструментів Google Workspace for Education, переваги використання Google Класів для організації освітнього процесу, а також "Посібник із безпеки дітей в Інтернеті".

Учасники виконали вправи у віртуальних кімнатах, отримали рекомендації щодо обережності та відповідальності під час роботи в інтернеті, дізналися, як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки, отримали у подарунок підготовлений кейс для впровадження в освітній діяльності.

Запис трансляції та всі матеріали опубліковано за посиланням. Завантажити посібник можна за посиланням, а рекомендації – ось тут.

Довідково.

Співпраця МОН та Google на сьогодні вже налічує значну кількість тренінгів, воркшопів, конференцій та круглих столів для допомоги освітянам в отриманні нових практичних навичок використання цифрових інструментів відкритого доступу.

Так, до Дня Безпечного Інтернету у 2018 році у школи України було доставлено 22 тисячі примірників посібника із вправами та практичними рекомендаціями щодо запобігання, визначення і протидії шахрайству та безпечному поводженню в Інтернеті. Цього року освітяни мали можливість ознайомитися та отримати оновлений локалізований посібник.

Нагадаємо, відбулася стартова зустріч у межах проєкту зі створення німецько-українських центрів передових досліджень.