A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 40 школярів завершили навчання у ІТ-школі Луцького НТУ - вивчали основи веб-розробки, програмування та робототехніки

Опубліковано 18 лютого 2019 року о 13:32

Англомовні заняття з ІТ-технологій, взаємодія з новітнім програмним забезпеченням та об'єктно-орієнтоване програмування. Усе це стало складовою триденної ІТ-школи, яку організували у Луцькому національному технічному університеті. Учасниками заходів стали 45 школярів-старшокласників з різних міст та селищ Волині.

Для того, щоб взяти участь у ІТ-школі, кожен охочий попередньо мав пройти онлайн-тестування, яке б визначило рівень підготовки та орієнтування у сфері інформаційних технологій претендента. Серед дисциплін, які пропонували учасникам, - основи веб-розробки, робототехніки, основи програмування та object-oriented programming (метод програмування). Заняття проходили на базі університету.

Практичні та лекційні заняття у ІТ-школі проводили викладачі кафедри комп’ютерних технологій та професійної освіти та кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Луцького НТУ.

“Це пілотний навчальний проект, який організували кафедри факультету комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Ми сподіваємося, що участь у проекті допоможе школярам відчути себе у ролі студента-програміста, і як наслідок - визначитися з майбутнім фахом”, - зазначив ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

Нагадаємо, що в СНУ відкрили майстерню FabLab, де допомагатимуть людям, що постраждали від конфлікту на Сході України.