A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 300 школярів Херсонщини взяли участь у фестивалі “Освіторія”, де їм розказали про затребувані для регіону професії

Опубліковано 12 листопада 2018 року о 13:59

У селищі Новотроїцьке, що на Херсонщині, провели профорієнтаційний захід “Містечко професій - Освіторія” для більш як 300 учнів-старшокласників місцевих шкіл. Під час заходу їм розказали, яких фахівців потребують місцеві роботодавці, які професії можна здобути у регіональних вишах та закладах профосвіти, а також докладний зміст цих спеціальностей.

Програма фестивалю передбачала роботу окремих локацій, де студенти, учні закладів профосвіти та викладачі могли розказати школярам про свої навчальні заклади та особливості здобуття певних спеціальностей. Крім того, вони презентували виготовлену в межах навчальних практик продукцію. Загалом у локаціях працювали представники 2 вишів та 12 закладів профосвіти.

Далі працівники районного центру зайнятості провели для усіх охочих профорієнтаційне обстеження, яке допомагає виявити професійні схильності та інтереси. Усе це допоможе учням-старшокласникам визначитися з фахом, який відповідатиме їхнім вподобанням, та якнайшвидше розпочати підготовку до вступу на обрану спеціальність.

Школярам також розповіли про інші особливості, які впливають на вибір професії: затребуваність серед місцевих роботодавців, оплату праці, можливості для професійного розвитку, умови роботи тощо.

Ініціатором проведення заходу стала Новотроїцька районна філія Херсонського обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, що для студентів-аграріїв провели “Дні молодого спеціаліста”, де їм пропонували роботу або стажування.