A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 200 школярів позмагались у дитячих стартах на Львівщині

Опубліковано 01 липня 2021 року о 10:05


Понад 200 школярів та школярок з усієї України взяли участь у традиційному 6-му львівському півмарафоні, що відбувся після дворічної перерви в межах святкування Дня Конституції.

Старт та фініш забігу проходили в історичному центрі Львова – на проспекті Свободи поблизу Львівського національного академічного театру опери і балету імені С. Крушельницької.

У програмі півмарафону були організовані дитячі старти серед дівчат та хлопчиків на дистанціях 1000 та 500 метрів, а також спільний старт для юних львів’ян-дошкільнят – на дистанцію 100 метрів. 

Отже, дистанцію 1000 метрів серед дівчат найшвидше подолала представниця Донеччини Голікова Софія (4 хв 14 сек), другою фінішувала львів’янка Вікторія Беген (4 хв 29 сек), а третьою стала мешканка Києва Іванна Опанасенко (4 хв 31 сек). На дистанції 1000 метрів серед юнаків у трійці призерів опинилися львів’яни Маркіян Бобко (4 хв 41 сек), Артур Михайлюков (4 хв 47 сек) та Антоній Війтів (4 хв 55 сек). 

У дитячому забізі на дистанції 500 метрів з результатом 1 хв 58 сек першою прийшла до фінішу львів’янка Юлія Ваврик, другою з результатом 2 хв 6 сек стала Софія Слимак (м. Львів), а трійку призерів замкнула представниця м. Чернівців Глорія Польова (2 хв 7 сек). Серед хлопців до трійки найкращих потрапили троє львів’ян, які фінішували з інтервалом 5-7 секунд починаючи з 1 хв 57 сек. Це Руслан Михайлюков, Андрій Пилипів та Данило Беген.

«Здоровий спосіб життя, частиною якого є бігова культура, необхідно розвивати змалечку. Тому започаткована декілька років тому ідея дитячих стартів поруч із дорослими забігами – хороша можливість популяризувати біг серед юнаків і дівчат», – зазначив начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Анатолій Ігнатович.

Усі учасники, які подолали свою дистанцію, отримали пам’ятну медаль фінішера. Абсолютні переможці здобули пам’ятні відзнаки та подарунки.

Довідково.

Дитячі забіги в межах львівського півмарафону були організовані громадською організацією «Бігова Україна» у співпраці з Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, зокрема Львівським обласним відділенням. Допомогу в залученні волонтерів заходу надали Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, раніше в м. Львів відбувся Всеукраїнський захід «Рух – це здорово!».