A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 2 тис українських шкіл долучилися до відкритого онлайн-уроку "Європа починається з тебе" – ведучим став Майкл Щур

Опубліковано 15 травня 2019 року о 19:10

Відверта розмова зі старшокласниками про європейські цінності – гендерну рівність, повагу до інакшості та боротьбу із поширеними стереотипами у суспільстві. Таким був перший відкритий онлайн-урок «Європа починається з тебе», який відбувся сьогодні, 15 травня 2019 року.

Ведучим тренінгу став відомий український тележурналіст Майкл Щур.

Він наголосив, що Європа – це, насамперед, про відповідальність та єдині правила гри для усіх, а також розказав, за що найбільше вдячний своїм учителям.

«Я школі вдячний за англійську, математику, фізику та українську мову. Але глобально я школі вдячний за критичне мислення, вміння думати, вміння сумніватися, за намагання ставити додаткові запитання», - зазначив Майкл Щур.

До уроку долучилися школярі 8-11 класів з більш як 2 тис шкіл. Захід був приурочений до відзначення Дня Європи в Україні.

Організаторами виступили Міністерство освіти і науки, Мінінформполітики, офіс Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, проект ЄС «Association4U» та Google.

Нагадуємо, що нещодавно 1243 школярі взяли участь у фінальному етапі конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН – 79 із них отримали перше місце.