A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 1700 учасників боротимуться за перемогу у Всеукраїнському учнівському конкурсі “Стежками Каменяра” - підсумки першого етапу

Опубліковано 18 грудня 2018 року о 17:55

Цьогоріч у Всеукраїнському учнівському літературно-мистецькому конкурсі “Стежками Каменяра” журі розглядатиме 1756 робіт учасників. Загалом на адресу організаторів надійшло понад 2 тис творчих доробків.

Претенденти на перемогу змагатимуться у чотирьох номінаціях та у двох вікових категоріях: 6-11 років та 12-16 років відповідно. Нині найбільше заявок зібрала номінація “Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка” - 54,7%, далі номінація “Поезія” - 24,3% та “Проза” - 19,7%. Найменшу кількість творчих робіт школярі подали на номінацію “Драматургія” -1,7%.

Найактивнішими за кількістю робіт були школярі зі східних та центральних областей України. Так, найбільше творчих робіт надійшло з Донеччини – 334, Запоріжжя – 141, Дніпропетровщини - 132 і Львівщини – 131 конкурсна робота.

До 1 лютого організатори оприлюднять списки учасників за кожною з номінацій та сформують журі, яке вивчатиме роботи та визначатиме переможців.

Організаторами  конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний фонд Івана Франка, Львівське товариство у м. Києві та Львівський національний університет ім. І. Франка.

Довідково. Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький  конкурс “Стежками Каменяра” проводиться вже вдруге. Його метою є посилити мотивацію учнів закладів ЗСО вивчати творчість Івана Франка та жанри, у яких він працював. Крім того, в межах конкурсу учні досліджують літературну спадщину, наукову, культурологічну та громадську діяльність письменника.