A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 14 тис вступників на правничі спеціальності пройшли "ЗНО в магістратуру"

Опубліковано 04 липня 2019 року о 15:30

14 259 вступників, які вирішили цього року скласти “ЗНО в магістратуру” для вступу на правничі спеціальності, пройшли єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Це 87,6% від загальної кількості зареєстрованих на іспит учасників. Попередньо пройти випробування виявили бажання 16 277 осіб.

Такі дані подає Український центр оцінювання якості освіти сьогодні, 4 липня 2019 року, за оперативною інформацією, зібраною від регіональних центрів.

Складати ЄФВВ мали лише ті, хто планує вступати цього року в магістратуру спеціальностей “Право” та “Міжнародне право”.

Загалом випробування складалося з двох блоків. Перший - тест загальних навчальних правничих компетентностей - містив 30 завдань, на виконання яких відведено 75 хвилин. Другий блок - тест з восьми базових правничих дисциплін - складався зі 100 завдань. На їх виконання було відведено 125 хвилин. 

Для допуску до пункту тестування зареєстрований учасник мав пред'явити екзаменаційний листок, оригінал документа, що посвідчує особу, серія та номер якого зазначені в екзаменаційному листку, а також запрошення-перепустку. За підсумками проведеної основної сесії ЄФВВ 12 учасників не допустили до пунктів тестування. З них 1 учасника - через відсутність одного з обов’язкових документів, 11 - через запізнення.

Вступники, які не змогли взяти участь в основній сесії ЄФВВ через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Вони мають упродовж 3 днів з моменту проведення тестування подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Раніше вступники на правничі спеціальності, а також низку інших спеціальностей складали єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, який відбувся 2 липня. Результати основної сесії ЄВІ та ЄФВВ будуть розміщені на інформаційних сторінках вступників не пізніше 14 календарних днів із дня проведення тестів.

Нагадаємо, що держзамовлення за освітнім ступенем “Магістр” для вступників на основі диплома бакалавра скоротилося на 11, 0 %.