A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Польща є потужним партнером України, – Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів зустріч із Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцькі

Опубліковано 19 липня 2021 року о 17:46


Сьогодні, 19 липня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцькі. Йшлося про актуальні питання співпраці в галузі освіти, а також нові потенційні сфери взаємодії.

«Польща – потужний партнер України. Ми тісно співпрацюємо у сфері загальної середньої та вищої освіти. Сподіваюсь, що і надалі можемо знайти спільну мову у розв’язанні низки питань. Наша мета – продовження та розширення двостороннього співробітництва в галузі освіти», – зауважив Міністр.

Під час зустрічі сторони обговорили стан проєкту міжурядової Угоди, що наразі опрацьовується Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Польща.  

Сергій Шкарлет підкреслив, що інтерес до вивчення польської мови в Україні зростає з кожним роком. Зокрема, упродовж останніх 6 років кількість учнів, які вивчають польську мову в Україні, зросла від 3 тисяч до 77 тисяч.

Посол Польщі, своєю чергою, подякував за активну співпрацю.

«З нашого боку дуже велика вдячність за ту роботу, яку проводить команда Міністерства. Це важливо як для України, так і Польщі. Ми маємо продовжувати рухатися вперед», –  зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі.

Довідково.

У Польщі здобувають освіту близько 35 тис. студентів з України. З 2013 року їхня кількість зросла більше, ніж утричі. За інформацією Міністерства науки та вищої освіти Польщі, близько 2 тис. українських студентів отримують стипендії. Це понад 60% від усіх іноземних студентів, які отримують стипендії в Польщі. У 2020/2021 навчальному році в межах Угоди про співробітництво між Міністерством освіти і науки України та Міністром національної освіти Республіки Польща від 02.07.2001 року в закладах вищої освіти України проходять наукове стажування 17 польських науковців. Станом на 1 січня 2021 року в закладах вищої освіти України  здобували освіту 622 громадяни Республіки  Польща. 

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення про відновлення дії Угоди між Україною та Європейським Союзом про наукове і технологічне співробітництво.