A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Почався додатковий конкурс з відбору представників і експертів від України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання «Горизонт 2020»

Опубліковано 20 травня 2020 року о 17:55

Сьогодні, 20 травня 2020 року, МОН оголошує додатковий конкурс з відбору представників і експертів від України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Прийом заявок триватиме до 16:45 19 червня 2020 року.

Донабір проводиться для активізації участі України в роботі цих комітетів у контексті боротьби з пандемією COVID-19 і подолання її наслідків, а також для кращого узгодження національних політик із політикою Європейського дослідницького простору. Залучення представників та експертів передбачається до закінчення виконання проєктів Програми «Горизонт 2020» учасниками від України. 

Для участі в конкурсі кандидату необхідно:

  1. Заповнити електронну аплікаційну форму та прикріпити до неї зазначені нижче документи єдиним файлом у форматі Adobe Acrobat.pdf. Назва файлу: «прізвище конкурсанта_назва програмного комітету».
  2. Надіслати документи в паперовому вигляді до уповноваженого структурного підрозділу МОН директорату науки та інновацій за адресою: бульвар Тараса Шевченка 16, м. Київ, 01601 зі штемпелем на конверті до 19.06.2020 р. включно.

Перелік документів: 

Відбір проводиться до таких комітетів:

  • Європейська дослідницька рада. Майбутні та новітні технології. Дії Марії Склодовської-Кюрі: 1 представник та 1 експерт;
  • Малі та середні підприємства. Доступ до фінансових ризиків: 1 експерт;
  • Клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів і сировини: 2 експерти;
  • Європа у мінливому світі – інклюзивні, інноваційні та свідомі суспільства: 1 експерт;
  • Європейський дослідницький простір: 1 представник;
  • Стратегічна конфігурація: 1 представник та 1 експерт;
  • Нанотехнології, нові матеріали, біотехнології, передові промислові виробництва: 2 експерти;
  • Безпечні суспільства – захист свободи та безпеки Європи та її громадян: 1 експерт.

Телефон для довідок: (044) 287-82-17 (Олена Харіна).

Довідково:

Експерт – особа, яка діє незалежно, в інтересах суспільства та є експертом у сфері діяльності комітету.

Представник особа, яка призначена компанією, асоціацією, неурядовою організацією, профспілкою, університетом, науково-дослідним інститутом, юридичною фірмою, державною установою для вираження спільного інтересу в роботі комітету.

Конкурс проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу з відбору представників та експертів до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 23.06.2017 р. № 919, що зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19.07.2017 р. № 876/30744.

З Порядком роботи Комісії з відбору представників та експертів до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020», який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 р. № 873, можна ознайомитися за посиланням.