A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Платформа розвитку дошкільнят НУМО розширюється: онлайн-садок, корисні мультфільми та нові розділи

Опубліковано 02 червня 2022 року о 11:30


ЮНІСЕФ у партнерстві з МОН розширює програму розвитку якісної дошкільної освіти в Україні, що покликана допомогти дітям, батькам і педагогам продовжити освітній процес в умовах війни.

Відтепер онлайн-платформа НУМО 3.0 містить розділ «ЩоЩе для розвитку» з дитячим онлайн-садком і освітніми мультфільмами від ЮНІСЕФ. Згодом з’являться й матеріали з мінної безпеки, гігієни та здорового харчування, які допоможуть батькам зайняти дітей пізнавальними активностями, розвивати ключові навички дошкільнят і відволікти від війни.

У межах кампанії стане доступною інформація про гармонійний розвиток дітей, зокрема й дітей з інвалідністю. Методичні матеріали, відео та поради щодо облаштування простору для розвитку, пізнання та ігор стануть у пригоді батькам і педагогам.

На платформі також є додаткові ґрунтовні розділи про критерії якості дошкільної освіти: «ЩоЩе для батьків» і «ЩоЩе для вихователів». Батьки дошкільнят зможуть розібратися в тонкощах вибору садочоку та розвитку дитини 3-6 років. Для вихователів сформовано бібліотеку із корисними матеріалами для використання в роботі, яка постійно оновлюється.

Особливу увагу приділено якості дошкільної освіти в Україні з урахуванням міжнародної методики ECERS-3 у 6 аспектах: предметно-просторове середовище, догляд і піклування, мовлення та грамотність, різновиди пізнавальної діяльності, взаємодія персоналу з дітьми та структурування програми.

Крім того, оновлено Numo_bot у Viber і Telegram зі щоденними вправами та порадами для батьків про розвиток важливих навичок дошкільнят.

Нагадаємо, педагоги та дитячі психологи за підтримки МОН запустили Telegram-канал «Підтримай дитину».