A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Платформа для співпраці з роботодавцями, профорієнтації школярів та випускників - у Мелітополі створили Центр професійного розвитку

Опубліковано 22 квітня 2019 року о 17:55

На базі Мелітопольського центру професійно-технічної освіти відкрили Центр консультування професійного розвитку та підприємницького успіху. Він стане платформою для співпраці роботодавців з учнями та адміністраціями закладів, профорієнтації місцевих школярів та працевлаштування випускників.

Учні закладу профосвіти зможуть дізнатися тут про запити місцевих роботодавців, можливості кар'єрного розвитку та оплати праці. Крім того, їм розказуватимуть про підприємства, де можна проходити виробничу практику, стажування або опанувати навчальну програму за дуальною формою освіти. Для проведення таких зустрічей фахівці Центру залучатимуть представників бізнесу, громадських організацій, служби зайнятості.

Для того, щоб школярі могли більше дізнатися про професії, які можна здобути у Мелітопольському центрі ПТО, їм пропонуватимуть окрему програму. Приміром, для них організують екскурсії, майстер-класи за деякими професіями, консультації та тестування щодо вибору майбутнього фаху.

Уся ця діяльність допоможе мелітопольському закладу відслідковувати успішність випускників, допомагати їм у працевлаштуванні за фахом.Цю інформацію вони також зможуть використати для кращої комунікації з сучасною молоддю: зрозуміти, чого прагнуть учні, що мотивує їх старанно навчатися, як налагодити партнерство у межах навчального процесу тощо.

Нагадаємо, що в Україні визначили кращого електромонтера серед учнів профтехів.