A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

"Plastic challenge Хакатон 2021": інноваційні рішення для забезпечення життя людини у гармонії з планетою та її ресурсами

Опубліковано 30 квітня 2021 року о 16:00


27-28 травня 2021 року на базі Сумського національного аграрного університету відбудеться “Plastic challenge Хакатон 2021” (PlasticCH2021) з нагоди Європейського зеленого тижня (#EU Green Week 2021) та Дня науки в Україні. 

Метою PlasticCH2021 є консолідація академічних та бізнесових зусиль задля пошуку інноваційних рішень та підтримки ініціатив українських новаторів у сфері розробки біопластиків і рециклінгу полімерів відповідно до Стратегії ЄС щодо пластиків та Плану дій ЄС щодо циркулярної економіки.

Захід відбудеться за підтримки ЄС за програмою Жана Моне Еразмус+, організацій та установ із Франції, Швеції, Норвегії, інших країн, глобальної мережі з циркулярної економіки (Circular Economy Club).

До участі в заході запрошуються студенти, учні, молоді науковці, які працюють над реалізацією власних стартапів, представники закладів вищої освіти, наукових установ, наукових парків, інших інноваційних структур, громадських організацій та реального сектору економіки, до сфери інтересів яких належать питання продукування та поширення ідей циркулярної економіки в Україні. Зокрема: 

  • розробка біопластиків як екологічної альтернативи традиційним пластикам; 
  • прогресивні технології сортування та рециклінгу відходів з полімерів;
  • попередження утворення відходів пластику тощо.

Для підтвердження участі команди у PlasticCH2021 варто до 16 травня 2021 року заповнити гугл-форму. Фіналісти будуть відзначені партнерами заходу та отримають підтримку для акселерації своїх ідей.

Участь у PlasticCH2021 безкоштовна. Витрати на відрядження покриваються за рахунок учасників.

Докладніше про PlasticCH2021 можна прочитати за покликанням: t.ly/L0Ks

Координатор проєкту: Тетяна Шевченко, тел.:+38(0542)70-10-42, [email protected], [email protected].